Concluzii ale vizitei primarului Nicolae Barbu în regiunea Chongqing din China

Concluzii ale vizitei primarului Nicolae Barbu în regiunea Chongqing din China

Primarul Nicolae Barbu a participat săptămâna trecută la Reuniunea liderilor din administraţiile locale din China şi ţările Europei Centrale şi de Est (ECE), întâlnire programată în perioada 2- 4 iulie, în municipiul Chongqing. Edilul şef a făcut parte dintr-o delegaţie română condusă de Ministrulului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, la acest eveniment participând lideri din mai mult de 50 de provincii şi oraşe din 16 ţări din această parte a Europei, precum şi lideri din 17 provincii, municipalităţi şi ministere din China.
Pentru municipiul Giurgiu, această participare s-a concretizat în semnarea unui memorandum de înţelegere de către primarul Nicolae Barbu, alături de alţi trei parteneri străini. Acordul respectiv prevede sprijin reciproc şi cooperare în Zonele Libere, memorandumul fiind semnat între China, Ungaria, Cehia şi România. În urma semnării acestui protocol, urmează ca municipiul Giurgiu să primească în perioada următoare vizita unei delegaţii chineze, din regiunea Chongqing.
În cadrul celor trei zile, primarul Nicolae Barbu a stabilit relaţii de comunicare şi colaborare cu alţi participanţi la reuniune, discutând despre profilul investiţional al municipiului şi oferindu-le acestora Masterplanul Euroregiunii Giurgiu-Ruse.
Pentru reprezentanţii Executivului României, vizita din China a reprezentat şi prilejul semnării unui protocol de colaborare şi bune practici cu o importantă bancă chinezească, în domeniul parteneriatelor publice-private, dintre statul român şi investitorii asiatici.

Ultima modificare: 08.07.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul În Giurgiu s-a început capturarea câinilor cu ajutorul unei arme cu tranchilizant

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.